UX Writer

Als UX writer maak ik jouw applicatie menselijker en gebruiksvriendelijker met behulp van korte teksten.

+10 jaar ervaring

met schrijven

Samengewerkt

met designers & developers

Kennis van

Figma, Invision en Miro

Duurzaamheid en

sociaal ondernemen

UX copy voor jouw applicatie

Met UX copy leid ik een gebruiker door jouw applicatie. Het doel is anders dan wanneer ik copy schrijf voor een website. In plaats van de gebruiker te overtuigen, ben ik de gebruiker aan het helpen. Het taalgebruik is eenvoudig en de focus ligt op de flow van de applicatie.

Voorbeelden van UX copy

Voorbeelden van UX copy zijn korte teksten voor o.a. buttons, tooltips en (fout)meldingen in applicaties met checkouts, formulieren en inlogschermen.

Mijn ervaring met UX writing

Het schrijven van UX copy heb ik gedaan in voor diverse organisaties en applicaties. Daarbij werkte ik samen met ontwerpers en developers in o.a. Invision, Miro en Figma. Een goede onderlinge afstemming over de applicatie is noodzakelijk om tot een optimaal resultaat te komen. Voor het schrijven van copy voor foutmeldingen is het inzicht van een developer over de mogelijke obstakels in de applicatie van belang. En een UX/UI designer heeft de beste kennis van de positionering van elementen waar tekst getoond worden.

Samen aan de slag, hoe ziet dat eruit?

Voorafgaand aan het schrijven, is het belangrijk dat ik het doel en de doelgroep van jouw applicatie goed begrijp. De flow en de customer journey staan vast. Dit bespreken we in een (digitale) briefing. Op basis daarvan ga ik aan de slag met:

  • Tone of voice
  • Woordenlijst (indien meertalige applicatie)
  • Copy handleiding met vastgestelde richtlijnen
  • UX copy in de wireframes/designs

Mij inhuren als UX writer? Neem contact op