SEO specialist inhuren

Wil je SEO voor jouw organisatie uitbesteden aan een specialist? Dan help ik je graag. Ik zorg ervoor dat zoekmachine optimalisatie op de juiste manier wordt toegepast , zodat jij ook daadwerkelijk resultaten behaalt. 

+8 jaar ervaring

met SEO

Google gecertificeerd

voor online marketing

Up-to-date kennis

van de laatste trends

Duurzaamheid en

sociaal ondernemen

Hoe ga ik te werk?

seo-specialist-vera-berghout

1. Kennismaken

Een samenwerking begin ik altijd met een kennismaking. We gaan in gesprek over jouw organisatie. Ik vind het belangrijk om de organisatie en de doelen van jouw organisatie goed te leren kennen. Uiteindelijk wil je namelijk resultaten zien op SEO gebied. En we worden allebei extra blij als die resultaten ook aansluiten bij de marketingdoelstellingen.  

2. Doelstellingen & KPI’s bepalen

Om concreet te meten wat SEO jouw organisatie oplevert, bepaal ik samen met jou doelstellingen. Daar koppel ik ‘Key Performance Indicators’ (KPI’s) aan. Zo kunnen we zien wat de optimalisaties uiteindelijk opleveren. Een doelstelling is bijvoorbeeld een bepaalde stijging in organische kliks naar je website op een bepaalde zoekterm. Als KPI koppel ik daar dan de ‘CTR’ aan. 

Ik kies vaak in doelstellingen ‘CTR’ boven ‘Positie’. Het kan namelijk zijn dat jouw zoekresultaat op een hoge positie staat, maar dat er weinig zoekvolume is en geen kliks. Dan krijg je daar geen nieuwe bezoekers uit en dat levert je geen resultaten op. Om de CTR te verhogen, moet de positie stijgen, maar de hoge positie is niet het einddoel. 

3 witte postits met de tekst bedrijfsdoelen, marketingdoelen en seo doelen
notitieboek met een wordcloud van een zoekwoordenonderzoek

3. Zoekwoordenonderzoek

Met het zoekwoordenonderzoek breng ik in kaart welke zoektermen interessant zijn voor jouw organisatie. Ik kijk daarbij naar het zoekvolume, de concurrentie en ook direct wat het je kost als je er op wil adverteren. Het zoekwoordenonderzoek categoriseer ik op basis van het See, Think, Do, Care-model van Google. Op deze manier krijg je goed inzicht in welke fase van de customer journey de zoekopdracht plaatsvindt. 

Een zoekwoordenonderzoek kan uit honderden termen bestaan. Ik maak daarom voor jou een shortlist met zoekwoorden die relevant zijn en aansluiten bij jouw doelstellingen. Op die manier heb je in één oogopslag duidelijk waar je mee aan de slag kunt.

4. SEO analyse: Content, Techniek en Links

Om jouw website beter vindbaar te maken in de zoekmachine zijn 3 onderdelen belangrijk: content, techniek en links. In de SEO analyse maak ik een 0-meting van hoe jouw website nu scoort op deze 3 onderdelen. Dit doe ik met behulp van verschillende SEO-tools, die zijn zowel gratis als betaald. In de analyse zie je terug op welke onderdelen je goed, matig en slecht scoort.  

seo-analyse
seo-verbeterplan

5. SEO verbeterplan

Na de analyse maak ik een verbeterplan dat opgedeeld is in dezelfde 3 onderdelen: content, techniek en links. Ik adviseer je over de aanpassingen en optimalisaties die nodig zijn om jouw website te verbeteren. Het kan zijn dat jouw websitebouwer een aantal aanpassingen moet doen om bijvoorbeeld je website sneller te maken.

6. SEO dashboard

Om de resultaten van de optimalisaties inzichtelijk te maken, zet ik een dashboard voor je op in Google Datastudio. Het dashboard bestaat uit grafieken en tabellen die aansluiten bij jouw SEO-doelstellingen. Zo zie je snel en eenvoudig de prestaties van de optimalisatie. Ook ideaal voor interne presentaties aan de directie of het marketingteam. 

seo-dashboard
seo-consultant-vera-berghout

SEO consultant inhuren

Klinkt dat allemaal heel mooi, maar wil je eigenlijk gewoon iemand in je organisatie die SEO voor je doet? Of wil je een nieuwe website ontwikkelen en zoek je iemand die meedenkt op het gebied van SEO tijdens dit proces? Op projectbasis kun je mij inhuren als SEO consultant. Dankzij mijn ervaring aan de bureauzijde weet ik goed hoe ik moet schakelen met ontwerpers, webbouwers en product owners. 

SEO expert inhuren? Neem contact op