5 nieuwe features waarmee Google je helpt duurzamere keuzes te maken

Tijdens het Search On event presenteerde Google nieuwe features die ze toevoegen aan de zoekmachine. Een belangrijk onderwerp waar ze op inspelen is duurzaamheid. De afgelopen jaren heeft Google gezien dat steeds meer mensen zoeken naar duurzame opties en keuzes. Met deze nieuwe toevoegingen aan de zoekmachine helpt Google je om duurzamere keuzes te maken.

  1. Duurzame route via Google Maps

Onlangs heeft Google ‘Eco-Friendly Routing’ toegevoegd aan Google Maps. Wanneer je met de auto een route plant, laat Google je zien wat de meest efficiënte route is voor je brandstofverbruik. Je kunt daarbij aangeven wat voor brandstof jouw auto gebruikt. Voor een elektrische auto is de optimale route namelijk anders dan voor een diesel. 

Later dit jaar maakt Google ‘Eco-Friendly Routing’ openbaar voor developers. Zo wil Google o.a. bezorgservices en deelauto apps stimuleren de feature toe te voegen aan hun eigen dienst.

  1. Brandstofkosten van een nieuwe auto in de SERP

Op zoek naar een nieuwe auto? Met de hoge benzineprijzen wil je het liefst een auto die zo min mogelijk verbruikt. In de SERP toont Google de geschatte brandstofkosten bij de auto die je zoekt.

  1. Veelgestelde vragen over elektrische auto’s

De behoefte aan elektrische auto’s is de afgelopen jaren flink gestegen. Google maakt het makkelijker om antwoord te vinden op vragen over elektrische auto’s. Aan de SERP wordt informatie toegevoegd, zoals bereik, energiekosten, laadsnelheid en oplaadpunten in de buurt.

  1. Uitgelicht label voor tweedehands spullen

In de zoekmachine voegt Google een label met een groen blaadje toe aan tweedehands producten. Op die manier worden deze producten beter uitgelicht en vallen ze meer op dan andere producten.

  1. Weet wat de uitstoot is van wat je eet

Google staat vol met recepten. Om te bepalen of het recept dat je wil maken duurzaam is, voegt Google aan de SERP een ‘average greenhouse gas impact’ toe. Daarmee vergelijk je de uitstoot van de ingrediënten uit het recept. Dit maakt inzichtelijk hoe bijvoorbeeld vis zich verhoudt tot tofu als het aankomt op het broeikaseffect. 

Optimaliseren van jou website

Sommige van deze features zijn (nog) niet beschikbaar in Nederland. De kans is groot dat ze op termijn ook hier geïmplementeerd worden. Nu je op de hoogte bent van de mogelijkheden, geeft dat je de kans om jouw bedrijf hier op voor te bereiden.

Advies nodig over het optimaliseren van jouw website voor de zoekmachine? Ik denk graag met je mee.